Expand search form

Zanimljivosti – Svaki Dan

Blog

Pismo roditeljima

Dragi roditelji!

Već 3 meseca je prošlo kako sam na fakultetu ovde u Beogradu, a još vam nisam pisala. Stidim se zbog toga, ali vam obećavam, da ću sve to sad nadoknaditi! Ali pre nego što nastavim sa pisanjem ovog pisma, molim vas, sedite!

Nikako nemojte dalje čitati ovo pismo stojeći!

Već su mi skoro potpuno zacelile opekotine i već sam se skoro potpuno oporavila od šoka što sam morala da skačem sa četvrtog sprata. Provela sam samo dve nedelje u bolnici, vid mi se već skoro u potpunosti vratio, a i povraćam samo jednom dnevno.

S obzirom sam pozar izazvala sama, moraćemo univerzitetu da platimo 20.000 evra odštete, ali to nije ništa, jer je glavno da sam ostala živa. Imala sam sreću, jer je čovek, koji stanuje preko puta, primetio šta se dešava i pozvao vatrogasce i hitnu pomoć. Posetio me je u bolnici, a pošto nisam imala gde da odem (moja soba je u potpunosti izgorela), bio je tako ljubazan i ponudio mi da pređem kod njega. Ima jednosoban stan, ali nam je zato sjajno.

Inače, on je dvaput stariji od mene, ali ludo smo se zaljubili jedno u drugo i planiramo da se venčamo. Jos se nismo tačno dogovorili kada, ali hteli bismo da se venčanje održi pre nego što se na meni primete tragovi trudnoće. Uistinu, dragi moji, biću majka! Znam, da jedva čekate trenutak, kad ćete postati baba i deda, i potpuno sam ubeđena da ćete bebice (jer cekamo trojke) primiti sa onoliko ljubavi, sa koliko ste mene okruživali kada sam bila mala.

Jedina stvar, koja trenutno odlaže našu svadbu, je da je moj verenik pokupio negde neku odvratnu infekciju. Zbog toga smo oboje opet u bolnici, jer sam i ja to dobila, ali sada nam je mnogo bolje zahvaljujući antibioticima, koje dobijamo intravenozno. Doktori ovu bolest nazivaju sifilis, ili tako nekako.

Znam, da ćete mog supruga dočekati širom raširenih ruku, i uskoro će postati deo naše porodice. To je veoma drag covek, i uprkos tome što nema završenu osnovnu školu veoma je ambiciozan.
On je musliman, ali znam da ste vrlo tolerantni, pa vam neće smetati što je on druge veroispovesti, ni to što je tamnije puti. Sigurna sam da ćete ga voleti bar onoliko koliko ga ja volim! Pošto je približno vaših godina, slagaćete se vrlo dobro, naročito kad se preselimo kod vas (jer je naš stan suviše mali za toliko ljudi). Čini mi se da su i njegovi roditelji čestiti ljudi, njegov otac je poznati švercer narkotika iz Afrike, odakle je poreklom i moj budući…

Tako, sada, kada sam vam sve opširno opisala, mislim da je vreme da vam priznam da mi nije izgoreo stan, tako da mi nije nista, nisam ni bila u bolnici, nemam ni verenika ni sifilis, niti nikakvog crnca, niti sam trudna. Istina je ta, da sam pala iz matematičke analize i makroekonomije, i moracu da obnovim godinu, pa sam htela da vam pokažem da na ovom svetu postoje i gore stvari od ovih!

Ljubim vas

Vaša ćerka

Previous Article

Kad bi browseri bili žene…

Next Article

Koliki je vaš?

You might be interested in …

Ostavite odgovor